Over Tartelies

Portret fav

Zo nu en dan een lekker stukje taart of iets zoets. Heerlijk… Zo denk ik er ook over! Maar jammer genoeg denkt mijn lijf daar anders over. Na lang ziek zijn, werd bij mij de diagnose van de ziekte van Bechterew gesteld. Een chronische, progressieve ontstekingsziekte (voornamelijk van gewrichten). De klassieke oplossing: medicijnen, en dat een leven lang. De alternatieve oplossing? Veel bewegen en schrappen in mijn voedingspatroon. Ik eet geen gluten, geen lactose en geen geraffineerde suikers. Saai? Nee hoor! Maar het vraagt wel de nodige creativiteit en kant-en-klaar zit er niet meer in.

Hoe het met mijn ziekte gaat? Veel beter! Ik gebruik geen medicatie en toch voel ik me beter dan voordien. Ik heb terug energie en de pijn is niet meer elke dag zo heftig.

Maar dus: een bakker binnenlopen en iets lekkers bestellen is voor mij geen optie meer. Daarom ging ik meer en meer zelf experimenteren met zoet ontbijt, tussendoortjes en dessertjes. In mijn omgeving hoorde ik vaak hetzelfde: “Lekker, maar ik heb geen tijd om zo lang in de keuken te staan”. En zo ontstond het idee om een aantal van mijn ‘baksels’ ook aan te bieden aan anderen.

Alles is vrij van gluten, lactose, geraffineerde suikers en dierlijke producten én bovendien werk ik voornamelijk met biologische ingrediënten.

Contacteer me gerust als je nog verdere vragen hebt over de producten.

Afhalen kan in Antwerpen, Boechout, Haacht, Turnhout, Mechelen of Leuven.

Smakelijk!

Groetjes,

Annelies

Eerste ontwerp logo