Tartelies tipt: 10 lokale hotspots voor je (vegan) kerstcadeaus

Wat een jaar. Een jaar vol pieken en dalen, op alle mogelijke manieren. Plots wordt bijna de hele economie platgelegd en moet je vliegensvlug creatieve oplossingen vinden om toch maar je zaak draaiende te houden. Ondernemen in België was altijd al een serieuze uitdaging, maar dit is ongezien. Wij zijn niet bij de pakken blijven neerzitten en konden er desondanks toch nog een succesvol jaar van maken.
Een jaar dat met momenten aan een slakkengangetje voorbijkroop om dan weer als een sneltrein voorbij te razen. En kijk, daar is december al!

Normaal een maand van intensief samenzijn, cadeaus en véél te véél (vegan) ovenhapjes. Die overvloed aan lekkers zal er wellicht dit jaar ook niet aan ontbreken, maar die gezellige drukte op kerstavond, die zal ik toch écht wel missen. Maar ‘t is niet omdat we elkaar niet mogen zien, dat we elkaar geen kerstcadeautjes mogen geven. Misschien zijn ze dit jaar wel eens zo nodig voor die extra portie warmte.

Om je zoektocht naar het perfecte kerstcadeau alvast te vergemakkelijken, lijst ik hier enkele vegan en/of lokale cadeautips op.

 

1. Kookboek – De plantaardige keuken van Tartelies

We moeten allemaal nog een hele tijd binnenshuis blijven. Het perfecte moment om de vegan kok in jou naar boven te halen. Kookboeken doen het altijd goed onder de kerstboom! Mijn kookboek koop je gewoon via de webshop of in één van onze winkels.

vegan kookboek de plantaardige keuken van tartelies

2. Het altijd-feest-met-plantbased-startpakket

Heb je iemand in de familie die net een maand Try Vegan achter de rug heeft? Of iemand die veganisme als z’n goede voornemen voor 2021 heeft verkondigd? Geef ze een duwtje in de rug met ons plantbased startpakket vol lekkere typische vegan ingrediënten. Ook via onze webshop te bestellen.

3. Veilig vegan brunchen tijdens de feestdagen

Je had misschien sowieso al plannen om je vegan kerstmenu bij ons af te halen? Geweldig! Bestel daar dan ook ineens deze plantaardige brunchmand bij. Zo moet je ook op kerstdag niet meer in de keuken staan. Alleen maar genieten! Ontdek hier wat er allemaal in de plantbased brunchbox zit en hoe je die kan bestellen.
vegan caramel shortbreads met witte chocolade

4. Schenk warmte

De lockdowns brachten voor iedereen andere uitdagingen mee. Het was zwaar. Voor de één al wat zwaarder dan voor de ander. Ken je iemand die wel wat extra warmte kan gebruiken? Doe ze ons ‘Schenk warmte-pakket’ cadeau en laat hen weten dat je aan hen denkt. Of verwen jezelf. Want je verdient het. Dit pakket is een samenwerking tussen Praktijk Nathalie Verlinden, Shine Yoga ‘n Coach en Tartelies. Driemaal warmte, driemaal liefde, samen verpakt in één lokaal pakket.

5. DIY-kerstpakket

Het hele jaar door kan je bij ons verschillende lokale vegan producten van ‘t schap kopen. Ook dit zijn absolute toppers voor onder de boom. Maak zelf een selectie binnen jouw budget en stel zo zelf een vegan-friendly kerstpakketje samen. Hier zie je alvast een kleine selectie. Maar kijk gerust eens rond op de webshop of spring de winkel eens binnen.

6. NimZu

Bij NimZu kan je terecht voor de mooiste, verfijnde, elegante juwelen die je outfit compleet maken. Alles is handgemaakt, met veel geduld en liefde voor het vak. NimZu gebruikt enkel gerecycleerd zilver en goud en geen giftige chemicaliën. Oprechte, ecologisch verantwoorde juwelen die een leven lang mee gaan. Ik hou van NimZu! Via haar webshop kan je verschillende stuks uit de collectie bestellen, maar voor persoonlijke ontwerpen en trouwringen kan je best een afspraak maken.

Credits: NimZu

7. Host – House Of Sweets & Things

Host is op enkele jaren tijd uitgegroeid tot een gevestigde lokalen waarde in Antwerpen. De twee zussen Eva en Laura verzamelen in hun conceptstore eigenlijk alles wat ze leuk of mooi vinden. Naar eigen zeggen hebben ze “een gedeelde liefde voor gezelligheid, mooie dingen en de geur van warme appeltaart. En wij deelden ook een droom, die we samen realiseren in Berchem: een concept store met een duurzaam karakter.” Bij Host kan je terecht voor mooie, bewuste kledij, een kopje koffie en koop je daarna misschien nog wel de tafel waaraan je jou koffietje dronk. De winkel bevindt zich in de Statiestraat in Berchem en is zéker een bezoekje waard. Shop je liever van thuis uit? Kijk dan zeker eens op hun webshop. 

Credits: Host

8. Minimal Antwerp

Minimal is een low waste shop in het hart van Berchem. Je vindt er enorm fijne ecologische hebbedingetjes waar je dagelijks plezier aan beleeft. Duurzame cadeaus voor in het hele huis. Is één van je goede voornemens van 2021 om minder afval te produceren? Dan ben je bij Minimal aan het juiste adres. Ze zetten je met veel plezier op weg naar die kleinere ecologische voetafdruk. Bezoek hun prachtige winkel of bestel je cadeautjes gewoon online!

Credits: Minimal

9. Boetiek Lily

Bij Lily’s vind je alles voor “Life’s Little Luxuries”. Je vindt zowel in Mechelen als Oostende een vestiging van Lily en beide winkels zijn zo ongelooflijk mooi! Bij Lily kan je kiezen uit een groot aanbod kleren en accessoires van heerlijke merken als Samsoe & Samsoe, Simple, Femme Selected, Anna + Nina, 24 Colours, NORR en nog vele andere. Kwalitatieve, vrouwelijke kleding voor elke dag of speciaal voor een feestje. Je vindt er gegarandeerd iets naar je zin! Spring bij hen binnen of bestel via de webshop!

Credits: Lily

10. Atelier bébé

Ken je Atelier Bébé al? Ik ontdekte deze kinderwinkel toen we onze winkel in Mechelen opende. Hij ligt namelijk bij ons in de straat! Volgende keer dat je bij ons langskomt moet je dus zéker ook eens langs Atelier Bébe passeren! Speelgoed, kinderkleding, kindermeubilair, boekjes, verzorging, … echt ALLES om je kleintje in de watten te leggen! De producten die ze aanbieden zijn stuk voor stuk kwalitatieve, duurzame producten die bestand zijn tegen een goed potje ravotten. Check zeker eerst hun website om te zien of ze open zijn in deze gekke tijden. Hun webshop is alleszins altijd open. Mét gratis fietslevering binnen Mechelen trouwens. Hoe fantastisch is dat?!

Credits: Atelier Bébé

Waar je je cadeaus ook koopt dit jaar, koop alsjeblieft lokaal! Steun de kleine ondernemer in deze gitzwarte tijden door lokale cadeaus te kopen. Help ze om het hoofd boven water te houden. Stuk voor stuk doen ze er alles aan om jou zo goed mogelijk te bedienen, te adviseren, je cadeau in te pakken,… Alles met liefde voor hun zaak en klanten.

Hopelijk heb ik je hiermee al een stuk kunnen inspireren in je zoektocht naar fijne kerstcadeaus. Maak er een gezond en warm eindejaar van.

Liefs,
Annelies