Tartelies brengt binnenkort gezonde en lekkere gerechten naar Dijlestad: “Wel vegetarisch, maar absoluut niet saai”

MECHELEN –

Als alles goed gaat opent Annelies Van Mol op 1 oktober een vestiging van Tartelies in de Frederik De Merodestraat in Mechelen. Bij Tartelies kan je gezonde, vegetarische gerechten afhalen en bestellen. “Alles is vrij van gluten, lactose, geraffineerde suikers en dierlijke producten”, verzekert Annelies ons.

Ward Bosmans

 

Annelies opent binnenkort een vestiging van Tartelies in Mechelen.  — © rr

De van Linkeroever afkomstige Annelies Van Mol (36) was tot voor drie jaar nog actief als leerkracht. “Maar stilaan groeide, wat ooit begon als een hobby, uit van een bijberoep tot een volwaardige job”, zegt Annelies. Tartelies viert dit jaar zijn vijfde verjaardag. De winkel vlak bij het station van Berchem is ondertussen uitgegroeid tot een gekende zaak.

Voor Annelies begon alles toen ze de diagnose kreeg van de ziekte van Bechterew. Dat is een chronische, progressieve ontstekingsziekte van de gewrichten. “Levenslang medicijnen nemen zag ik niet zitten en dus ging ik voor een alternatieve oplossing. Veel bewegen en een aangepast dieet. Ik eet geen tarwe, geen lactose en geen geraffineerde suikers. Het vraagt wel de nodige creativiteit en af en toe eens een portie junkfood zit er niet meer in. Maar sinds ik mijn voedingsgewoonten heb aangepast, voel ik mij veel beter dan voordien en is de pijn verdwenen. Nochtans gebruik ik geen medicatie.”

Experimenteren

Annelies ging ook zelf aan het experimenteren met zoet ontbijt, tussendoortjes en dessertjes. Haar vrienden vroegen dan wel eens om te proeven. “Lekker, maar ik heb geen tijd om zo lang in de keuken te staan, hoorde ik vaak. Zo ontstond het idee om een aantal van mijn ‘baksels’ ook aan te bieden aan anderen. Alles is vrij van gluten, lactose, geraffineerde suikers en dierlijke producten én bovendien werk ik voornamelijk met biologische ingrediënten. Wel vegetarisch, maar absoluut niet saai”, klinkt het.

Annelies leverde haar producten al aan een aantal Mechelse horecazaken. Toen ze dacht aan een tweede vestiging van Tartelies was haar keuze dan ook snel gemaakt. “Ik vind Mechelen een heel gezellige stad. Volgende week krijg ik de sleutel en op 1 oktober hoop ik te kunnen openen.”

De creaties van Tartelies worden met zorg bereid en afgewerkt.  — © RR

In de winkel kan je zowel desserten als kant-en-klare maaltijden gaan afhalen volgens het aanbod van de dag. Maar je kan ook enkele dagen vooraf via de webshop je bestelling op maat doen. Die kan je dan in de winkel afhalen. De winkel zal open zijn van dinsdag tot vrijdag van 12 tot 18u en op zaterdagvoormiddag. Een kant-en-klare plantaardige maaltijd kost 9,5 euro en zit in herbruikbare potjes.

Crowdfunding

Voor de inrichting van de winkel in Mechelen is ze gestart met een crowdfunding. “Het is eigenlijk een soort voorverkoop waarbij de mensen nu al hun maaltijden of desserts bestellen en ze pas in oktober komen afhalen”, legt ze uit.

Op termijn heeft Van Mol de ambitie om nog meer vestigingen van Tartelies te openen. “We doen het stap voor stap, maar de volgende zal meer richting Oost-Vlaanderen zijn.”

tartelies.com

Enkele met fruit versierde cupcakes.  — © rr